Společensví mladých lidí, které spojuje tábor Radost v Orlických horých

Příliš mladý

4. 3. 2008 22:41
Rubrika: Texty | Štítky: Příliš mladý

Šest let jsem byl trenérem basketbalového mužstva na střední škole. Do této pozice jsem byl jmenován když mi bylo pouhých 24 let. Pořád mám v živé paměti, jak mí rodiče jednoho ze studentù
jednou zastavil a řekl mi: "Jsi tak mladý! Jak ses prosím tě mohl stát trenérem školního mužstva?"
Na světě budou vždycky existovat lidé, kteří budou udiveni schopnostmi mládí. Nemohou zkrátka pochopit, že člověk s tak malými životními zkušenostmi může zastávat zodpovědnou pozici. Možná se považují za něco lepšího jenom proto, že jsou o pár let starší.
Apoštol Pavel si zjevně uvědomoval, že podobně uvažují i lidé v jeho době. Když psal Timoteovi o tom, jak se má vypořádat s falešným učením, které se v církvi objevilo, chtěl ho nějakým způsobem povzbudit a nasměrovat. Jednou z věcí, které mu psal, bylo mimo jiné i toto: "Nikdo ať tebou nepohrdá proto, že jsi mladý; ale těm, kdo věří, buď vzorem v řeči, v chování, v lásce, ve víře, v čistotě."(1Tm 4,12)
Pavel Timoteovi neřekl: "Time, jsi ještě dítě. Počkej, až tam přijdu a vyřeším to za tebe." Pavel mu plně důvěřoval, že si s touto důležitou a ožehavou záležitostí poradí i navzdory svému mládí.
A to není první ani jediný příklad v Bibli, kdy byla mladému člověku svěřena velká zodpovědnost. V 1. Samuelově se dozvídáme, že Saul byl mladík, když ho Samuel pomazal za krále. A v 1. Královské v 11. kapitole byl mladému Jarobeámovi svěřen důležitý
úkol.
Nejvíc se člověk naučí z vlastní zkušenosti, i když to může někdy trvat delší čas, než mladý člověk získá potřebnou sebedůvěru. Ale nenechejte se tím odradit a nepřestávejte usilovat o to, abyste vstoupili do služby, do které vás povolal Bůh.
Mládí je plné nadšení, vizí, naděje, nových nápadů a mnoha dalších věcí, které mohou být v Kristově těle velmi užitečné. Využívejte těchto vlastností mládí a "buďte vzorem".
-D.B.-

  • Přemýšlím nad něčím, co bych chtěl pro Boha dělat, ale nejsem si jistý/á, jestli na to nejsem ještě příliš mladý/á?
  • Existují nějaké problémy, na které bych mohl/a narazit při zastávání zodpovědné funkce, protože jsem příliš mladý/á?
  • Znám nějakého mladého Božího služebníka, kterého obdivuji?
  • Co se od něj můžu naučit?
Zobrazeno 1279×

Komentáře

verci

Díky moc za tento příspěvek...;)

RadekOwen

.. diky ;)

Markéta Pavelková

pěkné a zajímavé...:-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz